EM so far..

Vi har nått semifinalerna i årets EM, och många skrällar har redan skådats.. dock inga jag inte hade förutsett i mitt EM-facit. Att Spanien slog ut Italien var ingen skräll precis, och jag hade trots allt tippat båda dessa lag som potentiella vinnare. Kan också skryta med att jag prickade in både resultat i öppningsmatchen och i Sveriges match mot Ryssland. Jag tippade sju av åtta kvartsfinallag, jag tippade att Holland skulle floppa och att Ryssland skulle skrälla, tycker nog att allt det har slagit in.... Men nog med skryt nu!

Jag kan inte briljera med mina otroligt vackert designade banners i detta inlägget, men tänker briljera med otrolig precision i mitt detaljrika tippande istället.

Nu kör vi!

Semifinal 1; Tyskland - Turkiet
Tyskland so far...
Många tycker nog att Tyskland har underpresterat detta EM men jag tycker att det är laget som spelat smartast fotboll hittills. Tänk bara så här; de briljerade första matchen som de var tvungna att vinna, de kunde ta det lugnt i matchen mot Kroatien för att de visste att det skulle bli en enkel seger mot Österrike. Ett helt gäng utvilade spelare kunde sen slå Portugal som dittills spelat väldigt underhållande och fantasirikt.

Turkiet so far...
Turkiet är en skräll. Men ändå inte, sättet de har tagit sig till semi är däremot en skräll. Helt osannolika vändningar mot Tjeckien och Kroatien tyder på en otrolig moral, men varför spelar Turkarna inte alltid som de gör när de ligger i underläge?? Nihat har underpresterat (bortsett från mot Tjeckien), men har otrolig potential, missar dock resten av EM.

Hur slutar det?
Jag har svårt att se att detta slutar med annat än tysk seger. Tekniska turkar blir en mumsbit för maskinen Tyskland. Jag tror på ett scenario likt det vi såg i Tyskland-Sverige matchen i VM. Alltså en konstant press mot det turkiska målet, och bara enstaka chanser på andra hållet. Men vem vet, har varit en del favoritfall detta EM, så varför inte ett till? Men tror knappast det blir i denna matchen...

Detaljer, detaljer...
Slutresultat: Tyskland - Turkiet....3 - 1 (1 - 1)
Målskyttar: GER:Ballack, Lahm, Klose TUR: Arda
Utvisningar: Inga
Matchens lirare: Phillip Lahm
Temperatur: 23 grader celsius, molnigt med viss chans för nederbörd
Antal streakers: 0, dock en som står i enbart kalsonger
Diameter på Terims lökar: som vanligt inte under 30 cm

Semifinal 2; Ryssland - Spanien
Ryssland so far...
Ryssarna har bara blivit starkare och starkare för varje match. Mot Spanien spelade de stundtals bra, men misslyckades totalt med sin höga backlinje. Mot Grekland gjorde de vad som krävdes men imponerade inte, mot Sverige började de imponera och spelade ut ett helt omotiverat och fantasilöst Sverige, och slutligen så bjöd Ryssarna på underbar underhållning när de slog ut de jävla blomsterbögarna från Holland igår i kvartsfinalen. Jag är inte glad för kommunister, men jag gillar både kaviar, vodka och Arshavin, därför gillar jag Ryssland och därför hoppas jag att de slår ut Spanien. Om Ryssland plockar fram spelet och den konstanta forceringen och den täta markeringen som de hade senast så blir lär ryssarna få fira tills landet är helt torrlagt för brännvin...

Spanien so far...
Spanien har imponerat i alla gruppspelsmatcherna. Mot Ryssland var det lekstuga, mot Sverige var det lekstuga och mot Grekland var det säkert det med trots att reserverna luftades (såg inte matchen, såg Sverige - Ryssland). Jag är väldigt besviken över att Guiza inte fått mer speltid, men samtidigt kan jag förstå det, eftersom han har oturen att konkurrensen heter Torres och Villa, men bortsett från det är jag inte alls besviken på Spanien. Ok, kvartsfinalen mot Italien var en enda lång gäspning som gjorde att jag mot alla mina principer kände mig tvungen att äta en negerbulle, fyra pizzabullar och dricka en kopp cappucino med två skedar socker, men det var inte oväntat att det skulle bli tight spel från båda sidorna.

Hur går det?
Njaa, hade jag fått tillgång till en magisk kristallkula och på något konstigt sätt fått in just de första 10 minuterna av matchen kunde jag sagt helt säkert vilket lag som vinner, men jag känner inte många polska tanter och har därför ingen tillgång till någon sådan magi, så jag får helt enkelt chansa. Jag tänker tippa på ryssarna eftersom de lekte med holländarna på det sättet som de gjorde, och för att Spanien inte verkar lika överlägsna mer. Jag tror däremot inte att det blir en enkel seger på något sätt, utan en hård fight som antagligen går till förlängning. Bra fotboll blir det däremot, precis som i det första mötet lagen emellan. Släggan Kolodin är tyvärr avstängd så det blir inga rackaboisare!

Detaljer, detaljer...
Slutresultat: Ryssland - Spanien...3-2 e. fl.
Målskyttar: RYS: Arshavin 2, Semak SPA: Silva, Villa
Utvisningar: Nej, men en väldigt omdiskuterad situation uppstår
Matchens lirare: Semak eller Arshavin
Matchens höjdpunkt: Linjedomaren försöker klacka bollen, men snubblar
Antal leenden på Aragones läppar: 0, nästan ett, men kan också vara en mini-stroke

Finalen
Ryssland - Tyskland  1 - 0 e. fl.
Skrällen blir ett faktum och Torbinsky gör enda målet 8 minuter in på förlängningen, David Villa vinner skytteligan och Arshavin utses till EM:s bäste spelare. Kort efter EM avslutats skriver Arshavin på för Chelsea eller Barcelona.


Surprise!

min andra skärmmin ena skärm

Tragiska dagar

Jag har inte uppdaterat min blogg på ett par veckor. Det finns flera olika anledningar till att det har varit så, jag har börjat jobba, jag har inte haft tid eller ork och vill inte bara slänga ur mig vad som helst (som att det har hindrat mig tidigare), men mest av allt beror det på att Sannes och min lilla katt har varit sjuk.

Vi märkte det för ett par veckor sen när hon hostade titt som tätt och försökte kräkas men inte fick upp något. Vi trodde att det berodde på mask i magen eller att hon var deprimerad för att hon hade blivit riven i ögat. Men när det inte gick över fast hon hade fått medicin och ögat läkt förstod vi att det var mer seriöst än så.

Med dagarna blev Micha bara sämre och sämre, och inte ens veterinären visste vad som var fel. Micha fick vätska och antibiotika och vi hoppades bara på att hon skulle klara det.

Men igår orkade Micha inte kämpa mer, och hon dog hos Sanne och mig. Just nu känns allt bara tomt, saknar den lilla stackaren...

Den kompletta EM Guiden


EM-Slutspelet närmar sig och en fotbollsnörd som jag måste bara tippa utgången...

Grupp 1, Turkiet, Schweiz, Tjeckien, Portugal
Grupp 2, Kroatien, Tyskland, Österrike, Polen
Grupp 3, Italien, Holland, Frankrike, Rumänien
Grupp 4, Sverige, Grekland, Ryssland, Spanien

Jag tänker analysera och presentera hur jag tror EM kommer att se ut, det är såklart fritt fram att kommentera, kritisera och skratta åt mitt tips efteråt. Jag kan redan säga nu att jag tror inte ett dugg på värdnationerna. Hur Schweiz/Österrike kunde få EM vet jag inte, men jag tror att om det hade spelats i Sverige/Danmark så hade de gjort mycket bättre ifrån sig.


Portugal och Turkiet går vidare från grupp 1. Tjeckien ska man såklart aldrig räkna bort, men jag tror att Turkiet är snäppet vassare. Portugal vinner gruppen med två segrar och en oavgjord.


Tyskland och Kroatien går vidare från grupp 2. Tyskland har ett bra lag, kanske kan gå hela vägen, och Kroatien ser starka ut trots skador på ett par nyckelspelare, frågetecken för målskyttet.


Italien och Frankrike går vidare från grupp 3. Preutz kommer inte hålla med, men jag tror inte Holland räcker inte till, jag tror inte ett dugg på Nistelrooy & Co. Skulle Holland däremot ta sig vidare från gruppen kommer de att gå till final.


Spanien och.....Sverige...nej Ryssland går vidare från grupp 4. Fan, detta är en svår grupp. Inte för att det är bra lag, men för att de är så jämnlika. Sverige, Ryssland och Grekland spelar om andraplatsen i gruppen, tror dock att Sverige drar det längsta strået, de brukar vara bra i gruppspel. Hoppas dock lite mer på Rysslands unga trupp. Tycker om att de har valt nästintill alla spelare i truppen från den inhemska ligan. Ohh så svårt, tror kanske mer på Ryssland...



Italien..... mitt odds 1.95
Gillar detta laget och kommer hålla stenhårt på dem nu när Danmark inte är med. Italien har den blivande skyttekungen i EM Luca Toni, och med honom i laget kompletterad av stjärnspelare som Gattuso, Grosso, Del Piero och Buffon har jag svårt att se att något annat lag tar hem bucklan. Det enda som kanske skulle kunna knäcka mitt tips är om spelare som Pirlo och Cannavaro får starta inne..


Tyskland...... mitt odds 2.25
Inget lag spelar så effektivt och disciplinerat som ett Tyskland på en bra dag. Det såg vi under vissa matcher i VM och jag tror att vi får se det även här. Tysklands chanser är så goda eftersom de har en enkel grupp och dessutom förmodligen får möta ett sämre lag i kvartsfinal om de vinner gruppen. Jag tror på Klose som en av de tongivande spelarna, men även Tysklands lag består av nästan bara stjärnor.


Spanien...... mitt odds 2.90
Spanien lyckas aldrig i mästerskap så därför vinner de inte. Men denna gången känns det faktisk rätt bra för Spanien. Inte bara har de en av världens vassaste anfallare i Torres, utan hela laget är ungdomligt och sprudlar av självförtroende. Många tippar nog Spanien som vinnare, och jag blir inte alls förvånad om de tar hem allt.


Frankrike.....mitt odds 4.00
Jag gillar att Frankrike ställer upp utan många av gamlingarna. Jag vill gärna se nytt blod i EM! Finns en massa roliga spelare att hålla ögonen på, bl a Batemfibi Gomis om han får speltid och den nya stjärnan Karim Benzema. Frankrike kan gå långt, men hela vägen vet jag inte, först ska de klara sig ur en tuff grupp. Vinner de gruppen kan de vinna allt enligt mig.


Portugal..... mitt odds 5.00
För att Portugal ska lyckas i EM måste Ronaldo vara i toppform. Är han inte det så klarar Portugal nog inte sig ur gruppspelet ens. Men gör man 30 mål i Premier League på en säsong då blir det nog ett par strutar i EM med. Tippar redan nu ett hat-trick mot Schweiz unga lag.


Holland..... mitt odds 12.00
Så jävla svåra att tippa. Finns säkert många som ser Holland som storfavoriter men med en spelare som Van Nistelrooy i laget så vinner man inget EM mästerskap. Jag hoppas innerst inne att han får nöta bänk och Huntelaar får startplatsen istället, då ska jag nog ändra mitt odds.


Kroatien.... mitt odds 15.00
Innan Eduardo blev skadad hade jag tippat Kroatien som EM-vinnare. Laget har ett gäng intressanta spelare och Eduardo var i toppform innan han bröt benet. Nu tror jag inte lika mycket på dem, men de kan säkert ta en plats i semin ändå.


Rumänien..... mitt odds 20.00
Fast jag inte gillar rumänerna så tror jag att de kan ta sig långt. Under en period i kvalet spelade de otroligt bra, men jag vet inte riktigt hur det har gått för dem på sistone. Vad jag vet är att de har hamnat i EM-slutspelets svåraste grupp, och därför klarar de sig nog inte förbi gruppspelet ens. Skulle de göra det kan de vinna hela skiten.



Sverige påminner lite om Ukraina för ett par år sen; De hade Schevchenko och Rebrov på topp, två stjärnspelare, men resten av laget var medelmåttor som knappt platsade i sina respektive lag. Sverige har Zlatan som är som Ukrainas Schevchenko då, och Henke/Elmander som lite taskigt kan jämföras med Rebrov, men bortsett från det är det medelmåttor. Källström är duktig men lyckas inte i landslaget, Mellberg är stabil i Aston Villa, men i landslaget yr som en höna, målvakterna är dåliga och Lagerbäck har världens tråkigaste fotbollsfilosofi, ingen annan tränare i världen tar med tre spelare av samma tråkkaliber (D. Andersson, T. Linderoth och A. Svensson). Tar Sverige sig vidare ska de vara mer än glada.


Coach: Guus Hiddink
Målvakt: Gianluigi Buffon
Backar: Fabio Grosso, Sergio Ramos, Patrice Evra, Carles Puyol
Mittfält: Cristiano Ronaldo, Franck Ribery, Cesc Fabregas,  Wesley Sneijder
Anfall: Luca Toni, Fernando Torres
Bänken: Arshavin, Klose, Robben, Güiza, Gallas


 



Floppen: Holland
Skrällen: Rumänien
Superskrällen: Ryssland (vem vet?)


Skytteligan:
1. Luca Toni
2. Fernando Torres
3. Cristiano Ronaldo


Premiären:
Schweiz - Tjeckien 0-1


Målrikaste matchen:
Portugal - Schweiz 5-2




Sverige - Grekland 1-1
Sverige - Ryssland 0-2
Sverige - Spanien 0-2
Henrik Larsson gör Sveriges enda mål

RSS 2.0