Jultider

Årets mest överskattade tidpunkt är snart här, något alla förbereder sig länge för och allt ska vara så fint. Jag snackar såklart om nyår. Men innan dess är det jul, också det är lite överreklamerat, ett jippo för att alla affärer ska tjäna extra, och för att vi är så dumma så vi går på det. Personligen tycker jag om julen, det är alltid lika mysigt att träffa familjen och alla de gamla traditionerna och så julklapparna förstås. Kvittar hur gammal man är, alla gillar att få saker.

image24


Detta blir dessutom första julen jag inte är singel, och det känns bra! Jag har fått vara med och se hur svenskar firar jul, vilket jag aldrig riktigt har sett innan. Kan säga att skillnaden mellan svenskar och danskar inte är så stor, bortsett från julmaten. Lätt godare i Danmark. Godare med anka och stek, än köttbullar och korv. Kan man äta varje dag.

image25


Har hänt mycket detta året, det säger man varje år, men detta året slår nog alla. Jag har hittat kärleken med stort k, sagt upp min lägenhet i Karlshamn, haft min första riktiga fotbollsskada, gått från bra till usel fotbollsspelare, glidit ifrån de flesta av mina vänner, fått en massa nya vänner, i princip lagt av med att lyssna på hip hop, fast det händer fortfarande ibland, fortfarande fattig (som alla andra studenter antar jag), haft en massa massa besvär med bilen, haft familjeproblem, haft längre hår än nånsin, varit i bättre fysisk form än nånsin, och lärt känna mig själv mycket bättre. Jag känner att jag har utvecklats mycket med.

Jag tycker ärligt talat det har varit det skönaste året i mitt liv hittills, och allt talar för att 2008 kommer bli minst lika bra.



Saker som kommer hända 2008: Jag flyttar först in till Sanne, och sen ska vi försöka hitta en mysig liten lägenhet nånstans i Kristianstad. Jag spelar kvar i KIF, men mest för att hålla igång, klarar mig inte utan fotboll. Jag ska fixa med skolan, göra det som krävs, fast jag kan tycka det är tråkigt för det mesta, jag ska absolut inte hoppa av ännu en utbildning. Jag ska resa med min älskling, kanske till Thailand i sommar, och spara pengar varje månad om det går, så vi har råd. Jag ska också försöka träffa min familj lite mer. Dessutom ska jag fixa med gym så jag håller mig i form.

Men innan dess är det nyår!

Har fixat med en massa vänner nu, både Sannes och mina egna, det bästa från båda sidorna, så nyårsfesten inte kan bli annat än en hit! Det kommer bli Singstar, musik, öl, annan dricka, snack, skratt osv. Ingen stel snobbfest med sittning, dresscode, dryga människor och tal. Riktig fest!

Bara att se fram emot! Det och så all den feta härliga julmaten!

image26

Världens bästa spel, plats 8

PLATS 8

image21


FULL THROTTLE
Spelet till MAC, som förmodligen var ett av de första spelen jag blev riktigt besatt av tar platsen på min lista som jag egentligen hade gett till C&C Red Alert. Tyckte allt med detta spelet var så jävla klockrent. Huvudkaraktären Ben's stenhårda attityd och iskalla humor, spelets miljö, uppdragen osv. Spelet har fått kritik för att vara för kort, men jag har lagt ner otaliga timmar på det, så jag håller inte med. Genomtänkt från första början till sista striden, och snygga bilar, fräcka motorcyklar och tuffa karaktärer. Hur kan det vara annat än svinbra? När jag blir gammal och ska ha nostalgikväll med spel, blir Full Throttle det första jag trycker in i datorn. Får nästan en tår i ögat bara jag tänker på det...

image22

Världens bästa spel, plats 9

NHL POWERPLAY 98, NHL 99

image19


NHL POWERPLAY 98

Niondeplatsen är delad, eftersom jag inte vill slänga bort två platser på spel av samma sport. Det första spelet är NHL Powerplay '98, ett spel som få nog känner till, och själva spelet har jag aldrig spelat, bara en demo i flera 100 timmar med Sören vid styrspakarna och mig själv vid skott och passningsspakarna (eller var det tvärtom?). Ska dessutom sägas att man bara kunde vara Detroit eller Philadelphia. Vi fastnade totalt för denna demon, och förde statistik över allt, fast vi bara var 11-12 år gamla. Det var tider det...

image20


NHL 99

Det andra spelet är NHL 99, klart det bästa i serien om ni frågar mig. Fast lite väl lätt om man kan gå igenom en hel säsong inkl. slutspel obesegrad och vinna en match med 22-0 på svåraste nivån. Det som gjorde att spelet fastna i mit hjärta var den stenhårda musiken (Clawfinger), tacklingarna (flög typ igenom plexiglas och ut i omkl. rummen), och John Leclair i Flyers som kunde trycka in en puck i nättaket från vilken vinkel som helst.

Ska också sägas att båda spelen var till PC, vilket är konstigt eftersom sportspel oftast är bättre till konsoller.

Nörd in, nörd out...

Världens bästa spel

Jag drar igång en liten lista här som berör alla, för innerst inne, hur mycket vi än förnekar det, så har vi alla varit nördar en gång i tiden.

Jag ska ranka de 10 bästa spelen enligt mig, det är i alla fall de 10 spel som har tagit mest av min tid.

Först de spelen som inte kom med på listan:

Fifa WorldCup 98, Fifa 99-01, GTA 1, GTA San Andreas, GTA Vice City, Toca Touring Cars, Colin McRae Rally 1 & 2.0, Worms, Tony Hawk 1, 2, 4, Mario Kart, , NFS Underground, This is Football, Battlefield, Medal of Honor, Destruction Derby 2, F18 Hornet, Sim City, Age Of Empires


PLATS NR 10

image18

NEED FOR SPEED II

Hade lätt kunnat ligga högre upp på listan, men har inte spelat på minst 10 år, så minns knappt det. Minns bara att det var svinkul, speciellt med fuskkoderna, och jag alltid vann när jag och Oscar hade tävling. Ser jag det i någon affär ska jag lätt köpa det och ge mina framtida barn en minst lika skön uppväxt. Ska också nämnas att Need for Speed Hot Pursuit har stulit en jävla massa timmar ur mitt liv. Ahhhh, minnen....


Sagan om Sanne Del 1

Eftersom Sanne har lagt upp sin lögnhistoria om mig och hur vi träffades tycker jag att alla som vill veta sanningen förtjänar att få den här. Det ska sägas att jag skrev denna bloggen i mars, men bara kul att läsa!



Jaha, allt började i julas.. jag, min bror och jacken var som vanligt ute och festade och behövde nånstans att sova efter en helkväll på Bar.a.bar.. jag sa till de andra att vi skulle beställa taxi, men så såg jag något som upprörde mig..

utanför Bar.a.bar stod en tjej i den kortaste kjolen ni kan föreställa er, och det var nästan minusgrad ute.. så jag var tvungen att följa henne hem och värma henne som den gentleman jag är.. hur som helst, redan efter ett par minuter började hon ställa krav på mig, hon blev nästan tårögd och drog en snyfthistoria om att hennes kompis var för fattig för att köpa en julgran, så jag var tvungen att sno en till henne, återigen för att jag är en gentleman.

Efter jag hade stulit en julgran och gjort Sanne och hennes kompis glada, kom vi till lägenheten. Sanne börjar taffsa på mig osv, och jag tänker bara "jag är nykter, hon är full, så länge det bara är tafs så är det lugnt".. men jag fich en chock när hon la sina händer på mig! Föreställ er isbitar, fast kallare, och så små gulliga händer, som bebishänder, fast mindre, då har ni en bra bild på Sannes händer och vad jag fick stå ut med. Ska också sägas att hon snarkar, men det är sjukt sött. Som en nyfödd bebis skulle snarkat.

Dagen efter hade vi bråttom därifrån, och jag trodde att det bara var en engångs händelse.. så fel man kan ha...

De nästa veckorna fick jag stå ut med diverse trakasserier. Snuskiga sms i mängder, mer tafs varje gång jag var ute, porriga visningsbilder på msn och en massa massa snuskprat i telefon. För inte att tala om att hon utnyttja mig sexuellt i sina drömmar och sedan berättade detaljerna för mig.

Sanne tyckte också att jag skulle höra om hennes framtidsplaner, det var nog för att jag var med i dem. Hon berättade att hon alltid hade letat efter en som mig som kunde vara pappa åt de 11-15 barn hon hade tänkt uppfostra på en bondgård i Skillinge, eller kanske i närheten av Skillinge. Detta kom såklart som en chock för mig, men jag ville inte såra henne. Jag är ju en gentleman och jag tyckte hon var sjukt underhållande.

Gång på gång genom vår vänskap har Sanne försökt få mig avundsjuk med historier om kex, kk, blonda handbollskillar osv. Men i slutändan har hennes känslor för mig varit rätt så tydliga hela tiden, så det har inte funkat.

Senaste nytt är att efter en natt med visioner av himmelriket för Sanne, flera timmar av passionerad tilfredsställelse, och inte bara 10 minuter som hon var van vid, så kunde Sanne inte klara det mer. Hon klarar inte av sina känslor för mig, saknaden och avståndet, så hon beställde en resa till Mallorca i 3 månader för att komma över mig.

Sanne, om du läser detta vill jag bara säga en sak. Du måste inte rymma ifrån mig, jag är kanske inte sugen på att få 15 barn, lyssna på techno dygnet runt, passa en massa grisar på en bondgård och bli tafsad på dygnet runt av fingrar som gör att man nästan önskar att man var naken på ett isflak i östra Antarktis.. Men du är en toppentjej annars, och vi kan säkert få det att funka. Personligen så tycker jag att du är rolig som få, och söt som ännu färre. Jag värmer gärna dina små fingrar när som helst. Jag är ju trots allt en gentleman.

Puss



Del II är klar, lägger upp om en vecka ungefär..

Älskar dig Sanne

Weekend

image17


Händelserik helg, minst sagt..

Tog en snabb tripp genom Danmark, Tyskland, Österrike och Liechtenstein med Jeppe och pappa i Mercedesen för att "titta på bergen".. rätt trevligt kan väl tänkas, jo visst...

Kan väl säga så här, inte precis bra för varken kropp eller sinne att köra ca 1200 km, sova 2 timmar, sen köra 1200 km igen, med ont i halsen, diverse distraheringar, konstant äcklig röklukt runt sig som gör att man vill spy, en hals som är förkyld och gör ont, regn på vägarna som gör att man vilken sekund som helst kan få vattenplaning när man ligger där i 140 km/t mellan 2 stora lastbilar..

Ok, resan hade sina stunder, men fan heller att det nånsin ska göras om på det sättet, aldrig någonsin i hela detta jävla livet!

Hur som helst, skönt att vara hos min lilla älskling igen, och lilla Micha, mina små vilddjur! Men herregud vad trött jag är, imorgon ska det sovas tills det blir mörkt igen..

Stressig tid framöver, ett jobbigt skolarbete ska fixas, vet knappt vad jag ska göra än.. ska dessutom flytta ut alla saker ur lägenheten i Karlshamn till Kristianstad.. kommer ta en del tid, men kan vara skönt att få undan skiten..

Och så jul snart, pallar knappt med julen, men den har sina mysfaktorer, som när man ska packa upp alla sötis klappar, och när jag ska ge henne en massa klappar :D men bortsett från det klarar jag mig utan.. kan iofs vara tröttheten som snackar för annars tycker jag att jul är fint, chokladkalender, all maten, snön osv osv..

Lägg dags nu, lägger upp lite bilder från resan när jeppe har skickat..

Adieu

RSS 2.0