Mysig helg

Jag och Sanne får konstiga idéer för oss ibland. Bara det att man kör 6 mil för en kebabrulle är en sak, men nu i helgen gjorde vi något vi knappast hade trott att vi skulle få för oss.

Det började i fredags, fast egentligen långt innan. En av våra favoriträtter - fiskgryta med saffran - har vin som en av ingredienserna, fast bara två deciliter, så det blir alltid en jävla massa vin över. Därför har jag och Sanne lärt oss att dricka vin, dels för att vuxna människor "gör så", och dels för att vi ska kunna imponera på Nicole med vår otroliga kunskap och breda smak när det gäller vin och övrig alkohol.

Fredagen tog priset. Vi åkte ner till systemet och köpte inte mindre än fem flaskor vin, dock ska det sägas att varje flaska innehöll ca 3 dl vin. Sen bestämde vi oss för att ha en vinprovarkväll, och detta var resultatet:




Kandidat nr 1:
Tcherga Misket & Sauvignon Blanc (32 kr, 12%, 375 ml)

En rätt så sur vin, vilket jag och Sanne inte har lärt oss att tycka om än, men låter man den stå öppen ett dygn försvinner lite av det syrliga vilket gör den till en hyfsad vin, man kan även dricka den efter man har blivit lite lullig av de andra vinerna, för då bryr man sig inte om det sura.

Betyg: Rasmus - 3/10, Sanne - 3/10


Kandidat nr 2:
Casillero del Diablo Chardonnay (29 kr, 13,5%, 250 ml)

Den starkaste av vinerna och enligt mig den äckligaste. Detta är ett praktexemplar på varför jag inte dricker vin. Skiten var rejält syrlig och trots det finaste namnet så gjorde den oss båda besvikna och en aning äcklade. Vi hade tur med en Chardonnay som vi köpte i Danmark för 3-4 månader sen, men sen dess har vi bara fått avsky för allt som heter något med Chardonnay.

Betyg: Rasmus - 2/10, Sanne - 4/10


Kandidat nr 3:
J.P. Chenet Colombard Chardonnay (26 kr, 12%, 250 ml)

Ännu en av dessa Chardonnay's. Vi kunde inte bedöma denna eftersom Sanne tyckte att flaskan var så fin så den inte fick öppnas. Därför hittade vi på betygen här.

Betyg: Rasmus - 4/10, Sanne - 4.5/10


Kandidat nr 4:
Blue Nun (33kr, 8.5%, 375 ml)

Från början vår favorit, tills vi hade druckit ett helt glas av den. Vi valde denna eftersom den skulle vara söt, och den visade sig att vara allt för söt. Smakade som en Smirnoff Ice fast ändå inte. Vid detta tillfället var vi dock så glada för att slippa det syrliga så vi gav den höga betyg...

Betyg: Rasmus - 8/10, Sanne - 9/10


Kandidat nr 5:
René Barbier Viña Augusta (34kr, 11%, 375 ml)

Vinnaren av testet. Vinen var helt ok för att vara vin, och smaken var inte för syrlig, och inte för söt. Inte förvånansvärt så drack vi upp denna flaskan snabbast. Rekommenderas till folk som inte är stora fans av vin, men ändå vill smälta in.

Betyg: Rasmus - 8.5/10, Sanne - 9/10


...och med spriten kommer fyllematen...


Siesta - Yummy!

Tittar man i min blogg och surfar runt lite på de andra bloggarna jag har fattar man att jag är rätt så matintresserad. Faktum är att jag antagligen skulle blivit kock eller något liknande. Hur som helst, så kommer här ännu ett matrelaterat inlägg, eftersom jag tänker rekommendera den godaste "fast-food"-restaurangen i hela Sverige.

Siesta - Karlshamn
Jag har ätit på Siesta minst 50 gånger (tror jag) under de tre åren jag har känt till stället, och jag har ännu inte blivit besviken på maten. Första gången jag åt där blev det pizzan som heter det samma som stället, och jag har aldrig fått godare pizza i hela mitt liv. Storleken på pizzan var också enorm, och trots att jag då hade världens aptit, orkade jag inte en 3/4 av pizzan. Nu har Siesta minskat storleken på sina pizzor en aning, vilket är bra, eftersom vi inte ska sponsra fetma i detta redan överfeta landet.

Jag och Sanne åker upp till Karlshamn minst en gång i månaden och äter på Siesta. Det har blivit vår egen romantiska tid. Nu för tiden står menyn mest på kebabrulle, pommes eller kebabtallrik, men även en halv grillad kyckling är populärt.

Det som gör Siesta så mycket godare än andra ställen är att de inte överöser sin mat med sås, och deras pommes är extremt goda. Vitlökssåsen är i topp två av alla tidernas vitlökssåser och deras pommeskrydda slår också det mesta. På menyn finns allt från wokade grönsaker (för er vegetarianer som alltid ska vara så jävla speciella...) till fisk, kyckling, pizza och såklart kebab. Sen spelas det alltid Anastacia på stereon...

Så har ni vägarna förbi Karlshamn är detta stället som måste besökas!



Dagens Lunch - Fläskfile

En klassiker och förevigad favorit bland mig, Mikkel och pappa. Enkelt, men otroligt gott. Det svåra är såklart att få till köttet så bra som jag har lyckats här, men med års träning och fingertoppskänsla så är det inte så svårt. Detta är även en tribut till alla veganer, vegetarianer osv därute. Tack för att ni låter oss få alla dessa proteiner, mineraler och vitaminer, tack! Fortsätt med era konstiga idéer.


NBA - inne på sista andetaget


NBA börjar lida mot slutspelet och därför kör jag en snabb resumé av hur läget ser ut för lagen just nu.

Som vi ser i tabellen nedan är dramatiken i väst nästan borta. Den enda frågan som kvarstår är om Phoenix ska ta den sista playoffplatsen, och på vems bekostnad i så fall? Personligen hade jag gärna sett Phoenix i ett slutspel eftersom laget alltid spelar attraktiv basket och dessutom har den otroligt rörliga luftballongen Shaquille O'Neal i laget. Tycka vad man vill om honom, man kan inte säga annat än att han är en entertainer! Det roliga är att om Phoenix hade spelat i Eastern Conference hade de varit bland topplagen...

Just det, vidare till öst. Bara tre lag säkra hittills (Cleveland, Boston, Orlando) men även Atlanta är mer eller mindre klara för slutspel. De sista fyra platserna slåss nu hela nio lag om. Miami kommer utan tvekan att knipa en av platserna, och även Philadelphia ser starka ut med fyra raka segrar. Tar Detroit inte en plats vore det skandal för Motor City och den sista platsen tar antingen Chicago, Charlotte eller Milwaukee. New York, New Jersey och Indiana tror jag inte på.



I botten ser vi att Oklahoma otroligt nog bara är femtesämst! Detta tack vare Kevin Durant som har burit laget på sina axlar hela säsongen. Laget planerar att satsa stort nästa säsong och det snackas om att bla Tyson Chandler ska lockas till Ok-town. Redan innan transferdeadlinen för en månad sedan försökte laget ihärdigt att få hans signatur, men en misslyckad fitnesstest och en tråkig skada gjorde att det aldrig blev av. Tyson missar resten av säsongen.

Att Clippers och Sacramento har floppat som de har är en stor skräll. Ingen hade räknat med att lagen skulle ligga i toppen, men de flesta hae nog räknat med i alla fall 30-40 segrar vars.

Dagens Lunch

Dagens lunch bjöd på fiskfyllda Crispies och pastasallad. Väldigt gott! Lägg därtill en stark kopp kaffe efteråt och du har en gastronomisk orgasm.



P.S. Bilderna är ej retuscherade, det såg verkligen så gott ut!

Lite ljus i tunneln?

Eftersom jag inte har vunnit några miljoner på lotto än, så slänger jag istället runt mitt CV till höger och vänster precis som alla andra ungdomar i dagens läge. Allt från lagerarbete till översättare har jag sökt, men utan resultat. Dock börjar det kanske ljusna lite nu. Fick ett samtal från en kvinna i Kristianstad precis, som vill ha en intervju imorgon bitti.

Det gäller dock sommarjobb, och det är ålderdomshem, men det är pengar och det är jobb, två saker jag behöver!

Jag söker vidare och hoppas på flera samtal!

Årets bild?



Spike och Ninja i slagsmål, Spike har helt klart längre räckvidd och Ninja måste jobba lite med paraderna för att inte åka på knock. Lägg också märke till hur Spike laddar med högern i samma rörelse som han slår med vänstern. Proffsigt!

RSS 2.0