Gordon Ramsay style

Eftersom min bättre hälft är i Ystad och svirar ikväll tänkte jag lyxa till det med något som jag vet att Sanne inte äter, och som jag råkar älska - hemlagade hamburgare!

Pappa kunde laga de mest saftiga goda hamburgarna som människotänder nånsin kommit i kontakt med, men eftersom jag inte har nån aning om vad som fanns i det heliga receptet så fick jag leta nya vägar och banor. Jag kom på att jag såg en riktig smaskig burgare i ett avsnitt av "Gordon Ramsay's Kitchen Nightmares" och därför bestämde jag mig för att laga just den!

Resultatet ser ni här:



Ingredienserna till Gordon Ramsay-burgaren är:
ca 500 g nötfärs
två äggulor
1 tsk salt
1 tsk peppar
3 msk ketchup
1 ½ tsk Dijon senap
2 msk Worchestershire Sauce
ca ½ finhackad rödlök

Blanda ihop allt och gör sedan fyra jämnstora burgare. Släng dem på en panna och stek ca 4-5 min på varje sida. Fantastiskt gott!

Thank you Gordon!

Kristianstad eller Irak?

Jag och min lilla älskling gick en liten runda på stan ikväll och plötsligt visste vi inte om vi befann oss i Kristianstad eller mitt i Bagdad:



Vi har bestämt oss för att besöka Bagdads livs imorgon, eventuellt handla lite äkta Irakiska råvaror om de har det =)

Spike vs. Ninja - Del II

Mina mest trogna läsare minns nog en bild jag la upp för sisådär en månad sen på våra två katter när de hamnade i ett av sina dagliga slagsmål. Nu kommer färska bilder från andra ronden, som tog plats häromdagen:



Vad Ninja uppenbarligen har tränat på är inte bara fotarbetet, men även räckvidden i sina slag. Spike däremot har inte längre sin aggressiva och offensiva stil, utan verkar lita på sin defensiv, vilket i detta fallet visade sig vara ett misstag. Han kan eventuellt vara bländad av det starka ljuset, men det är ingen ursäkt, Spike måste ta sin träning seriöst!


Favoriten

Jag och Sanne har haft lite blogg-påsklov nu, men förhoppningsvis så drar min lilla blogg igång med ett par inlägg de närmsta dagarna. Först ska jag börja med ett inlägg om en favorit, vi snackar än en gång mat, som det mesta annat i denna blogg handlar om!



Sannes köttfärspaj

Ja, det finns knappast ord för hur god denna pajen är. Jag har aldrig varit en stor fan av pajer, och innan Sanne gjorde denna köttfärspajen till mig hade jag nog aldrig smakat just denna sorten - nu kan jag inte få nog!

Sanne har överraskat mig ett par gånger med denna, och hon vet hur glad jag blir varje gång jag får reda på att hon lagat den. Senast, efter en lång dag på jobbet kunde jag lukta den redan i bilen när hon hämtade mig, så mitt luktsinne lurar man inte! Sedan stod menyn för min del på köttfärspaj i två dagar, helt underbart gott.

Jag hade gärna velat bjuda alla mina läsare (ca 2 st) på denna otroliga matsensationen, men jag hade fömodligen ätit upp allt innan nån annan ens hade kommit i närheten av ett smakprov. Så vill ni ha den får ni på något sätt muta Sanne utan att jag får reda på det....


RSS 2.0