It's on!

I natt började NBA säsongen. Folk som känner mig vet att mitt hjärta alltid har slagit för basketen, och för att illustrera det tatuerade jag in mitt favoritlags logga på bröstkorgen för ca 6 månader sen. Och det säger inte lite, för att jag ska tatuera in något, måste jag verkligen älska det.

Jag tänker inte skriva en lång blogg om det eftersom jag vet att basket inte intresserar en enda jävel i hela långa tråkiga Sverige. Det enda jag ska göra är att tippa mästarna, och så dela ut lite propaganda för mitt lag, Chicago Bulls.

San Antonio är regerande mästare och tyngsta kandidaten till titeln igen, jag ska nämna två outsiders: Boston Celtics och Utah Jazz. Kommer inget av dessa lagen till final då ska jag cykla från Ystad till Kristianstad, det lovar jag.

I natt tar mina älsklingar från Bulls första steget mot NBA-titlen, vi spelar mot New Jersey Nets kl 01.30 svensk tid.

image8


Andra tankar: Tyson Chandler vinner rebound ligan, Kobe Bryant poängligan (Tracy McGrady tvåa) och Steve Nash vinner assistligan.

Profetens Pizzabullar

Först ut i min nya kategori "Recept" är en favorit bland mig och alla mina brödrar (Och alla som nånsin hälsat på)

image6


Mammas pizzabullar:

Det är ett väldigt enkelt recept om man tänker efter. Min älskling och jag gjorde 50 st häromdan och alla var som att ta en tugga ur himmelriket. Vi börjar med ingredienserna:

50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 13 dl mjöl
Ketchup ca 2 dl

Dessutom:
Ost, skinka, bacon, champinjoner, lök eller vad du själv vill ha i din pizzabulle!

Börja med att smälta margarinen i en kastrull och tillsätt mjölken. När det är smält och mjölken och margarinet är blandat ska jästen i, men det ska vara ca 37 grader när ni lägger i jästen. Blanda samtidigt i socker och salt, och rör om. Släng i ett ägg och sen bara packa på mjöl tills degen blir tjock och fin, och inte klibbar.

Låt degen jäsa i en halvtimme ungefär. Under tiden kan du hacka skinka, bacon, lök osv. Riv lite ost med, och sätt på ugnen på 225 grader så den är varm!

När degen har jäst ska du dela den i 2 delar och rulla ut varje del på ett bord eller vilken yta du än vill. Du kan till och med göra det på golvet om det inte är för smutsigt, men då riskerar du en massa oönskade ingredienser som hårstrån, kapsyler, tånaglar, snusprillor mm.

Täck varje del med ketchup och släng sedan på allt det du vill ha i dina pizzabullar. Ta inte för tjockt lager dock, smakar inte lika gott. Släng på en massa kryddor med; pizzakrydda, oregano, basilika, cannabis mm. Upp till var och en vad de gillar!

Rulla ihop hela degen och skär sedan i skivor på 1½-2 cm. Lägg ut på en plåt, låt jäsa i 15-20 minuter innan du penslar och ställer in i ugnen. Ett tips är att slänga på lite riven ost och oregano innan du slänger in alla mästerverken i ugnen.

Låt bullarna stå inne i 10-11 minuter eller så länge du klarar av att låta bli dem, och sedan är det bara att slänga i sig tills du blir mätt och fet! Tro mig, detta är en favorit bland alla, funkar också perfekt om du är bakfull, men rekommenderas att göra dem dagen innan i så fall, annars garanterar jag inget...

image7

Kärlek

Det finns inget som kan få en att tappa koncentrationen som kärlek, inget som kan få en att bli förvirrad som kärlek. Inget känns bättre än kärlek.

Innan jag träffade dig hade jag en bild av kärlek, men jag hade aldrig upplevt det. När du kom visade du mig att min bild var helt fel, och att kärlek är så mycket bättre än jag först trott. Du är mycket bättre än jag nånsin kunde hoppats på. Vem hade trott att detta skulle hända när vi träffades i december förra året? Du stod där i din korta kjol med dina bruna skakande ben och undrade vem fan den idioten med en julgran i handen var. Jag stod och kände mig som kungen över allt med min ny-stulna julgran och undrade hur någon kunde ha så vackra ben och vem de tillhörde.

image4

Vi snackade alltid skit över telefon och msn efteråt, men aldrig hade vi tankarna att det skulle bli mer än det. Fast jag tjatade om att vi var gjorda för varann och att vi en vacker dag skulle dela allt och föda upp ungar och djur tillsammans, så var det mest på skämt och mest för att reta upp min lilla simrishamnare :)

Allt gick jättefort efter det, jag lärde känna dig mycket bättre, och älskade dig mer och mer när jag fick se alla dina roliga sidor, inget med dig verkade vara annat än perfekt! Och det tror jag fortfarande. Varje minut jag är med dig njuter jag, spelar ingen roll vad vi gör.

Du har världens sötaste leende, världens klenaste fingrar, världens snällaste familj, torraste humorn, mysigaste personligheten, roligaste temperament.... kan fortsätta hur länge som helst.

Allt känns så bra nu, vill bara att detta ska fortsätta hur länge som helst, livet känns nästan för kort när jag tänker på allt det jag vill göra med dig.

Du betyder allt för mig Sanne. Jag älskar dig.

image5


Lek för ögat

Hur många kvinnor ser du på bilden?

353568-3

Profeten Predikar

Helgens matcher får inte bara en mycket kortare och mindre detaljerad predikan, utan också ett gästspel från en onämnd expert-tippare bosatt i Malmö. Jag tippar personligen match 1-7, resten tar jag inte ansvar för. Lite rolig fakta, förra helgen tippade jag på resultatet 1-3 i matchen mellan Norwich - Bristol, och vad slutade den? Jo, just det, 1-3. Ska tippa flera resultat denna veckan så mina mest kritiska fans inte bara tror det var en engångshändelse.

Resultat förra veckan:
Enkelraden: 7 rätt
8-tipset: 8 rätt
64-tipset: 9 rätt

Finns väl inte mycket att säga, jag skyller på ineffektiva målskyttar i vissa lag, och ren otur helt enkelt. Det var en svår omgång.

Helgens Matcher:

1. Chelsea - Manchester City
Såg lite av Chelsea förra helgen och blev faktisk lite smått imponerad. Speciellt Alex frisparksmål rätt upp i klykan fick mig att tänka tillbaka på juniorlaget, när jag sparkade en boll upp i krysset på en träning. Det var inte frispark, det var mycket närmre, och jag tänkte inte på det alls nu i helgen, men nu fick jag nämna det i alla fall. City spelade också helt ok, det kändes som en säker seger från start till slut, trots att man gav Samaras speltid. Denna veckan spelar det ingen roll hur City spelar, det räcker inte ens till en poäng. Säker etta! Resultat 1-0 mål av Drogba.

2. Birmingham - Wigan
Hmm... Birmingham fick stryk av City, och det jag såg från deras sida var ingen underhållning alls. Nu tar man emot Wigan som också de bjuder på fantastiskt tråkig och målsnål fotboll. Jag predikar ett stensäkert 0-0 resultat här, men skulle inte förvåna mig om Birmingham trycker in en strut eller två. En sak är säkert, laget som först gör mål, vinner.

3. Manchester U - Middlesbrough
Två lag med helt olika förutsättningar, helt olika spelare, helt olika tabellplaceringar och allt annat. Kan bli veckans utskåpning om United är på spelhumör, vilket jag inte riktigt tror de är, dock ska det bli en komfortabel seger ändå. Middlesbrough förlorar gång på gång och spelar tråkig fotboll, saknar som många andra lag en målskytt. United är raka motsatsen. Ettan är stensäker, behöver inte sägas mer.

4. Portsmouth - West Ham
Om vi ska utnämna årets lag i Premier League så här långt då skulle jag nog nämna Pompey. Laget spelar rolig fotboll och har en del jävligt intressanta spelare. West Ham har det också gått oväntat bra för i år. Tyvärr lite på Sunderlands bekostnad eftersom de fick stryk med 3-1 i senaste matchen. Jag tycker denna matchen är en av de svårare på ett, över lag, väldigt svårt tips. Gissar på att Portsmouth drar längsta strået mot Ljungberg och mannarna, och vinner med 3-1. Etta, Benjani gör mål. Ha krysset redo, kan behövas.

5. Reading - Newcastle
Reading spelar ingen bra fotboll men ligger ändå tolva i tabellen, jag förväntar mig att det inte kommer hålla, och det är nog bara en tidsfråga innan de är med i bottenstriden. Min älsklings brors favoritlag Newcastle har spelat lite under sin förmåga i år tycker jag, men börjar komma igång. Förväntar mig att de vinner denna matchen, men det är inte alls säkert. Matcher som denna är anledningen till att helgarderingar finns.

6. Sunderland - Fulham
Kan vara en av de säkraste matcherna denna veckan. Sunderland borde ta en väldigt enkel seger. Fulham bara floppar gång på gång och vinner mina älsklingar i Sunderland inte denna matchen så funderar jag på att göra något i stil med vad Glenn Hysén gjorde efter hans misslyckade Rosenborg tips. 2-0 till Sunderland, Kenywyne Jones gör i alla fall ett av målen.

7. Bristol C - Stoke
Skräll-lag som är starka på hemmaplan, mot starkt bortalag. Kan nästan kalla detta för toppmöte i Championship. Jag har dålig koll på båda lagen, men förra veckan tippade jag 3-1 seger till Bristol och därför tänker jag fortsätta med det. Varning dock för Stoke, ännu en av många svåra matcher!

8. Burnley - Southampton
Southampton är ett av många lag som fått på tasken av succégänget Bristol C, och man verkar inte gå upp i år heller. Å andra sidan är truppen bredare än Burnleys, som sägs ha haft 15 man på träningen i veckan....Lagen ligger sida om sida i tabellen, det här kan gå hur som helst. 3-4?

9. Leicester - Barnsley
Leicester har 1-3-2 hemma och Barnsley har samma statistik borta. Upplagt för en rysare med andra ord, men Leicester måste börja vinna och gör det här, trots att manager Megson nyligen lämnat för Bolton. 3-0.

10. Bolton - Aston Villa
Det luktar kryss. Bolton, näst sist i tabellen, sparkade Sammy Lee och ersatte med Gary Megson. Aston Villas fick två utvisningar i 1-4 förlusten mot United, bland annat målvakten Carson. Kan bli säsongsdebut för Thomas Sörensen, och med en dansk mellan stolparna håller man nollan. 0-0.

11. Derby - Everton
Svårtippat. Hemmalaget tog sin första pinne på bortaplan senast, säkert ett skönt trendbrott men lik förbannat sist i tabellen. Everton får klara sig utan Tony Hibbert och Phil Neville och har en Uefa-cup match i benen. Derby tar andra hemmasegern, 2-1.

12. Liverpool - Arsenal

Liverpool hade flytet och domaren med sig i Merseyside-derbyt mot Everton. Båda lagen kommer från CL-spel med olika resultat i ryggen. Liverpool riskerar att åka ut redan i gruppspelet, medans "Gunners" kör över motståndet i såväl ligan som cupen. Gästerna har frågetecken för van Persie och Hleb, men båda förväntas bli spelklara. Arsenals första förlust kan komma i denna jämna matchen. 1-1.


13. Tottenham - Blackburn
Krislag möter formlag. Botten möter toppen. Tottenham har en bättre och bredare trupp än Rovers men saknar självförtroende. Managern Martin Jol har sparkats och ersätts troligen omedelbart av erkänt duktige Sevillatränaren Juande Ramos. En ny tränare kan ge ny moral. Detta blir målrikt. Gardera utgångstvåan. 2-3.



Mitt tips: (Enkelrad, 8, 64)
1. Chelsea - Manchester City   1, 1, 1x
2. Birmingham - Wigan   1, 1, 1
3. Manchester U - Middlesbrough   1, 1, 1
4. Portsmouth - West Ham   1, 1, 1x
5. Reading - Newcastle   x, 2, 12
6. Sunderland - Fulham   1, x2, 12
7. Bristol C - Stoke   1, 1, 1
8. Burnley - Southampton   x, x, x
9. Leicester - Barnsley    x, 1, 1
10. Bolton - Aston Villa    1, 1, 1
11. Derby - Everton    2, x2, x2
12. Liverpool - Arsenal    2, 12, 12
13. Tottenham - Blackburn    x, x, x

Sörens tips: (Enkelrad, 8, 64)
1. Chelsea - Manchester City   1, 1x, 1x
2. Birmingham - Wigan   1, 1, 1
3. Manchester U - Middlesbrough   1,1,1
4. Portsmouth - West Ham 1,1,1
5. Reading - Newcastle   2, 2, 12
6. Sunderland - Fulham   1, 1, 1
7. Bristol C - Stoke   x, x, x
8. Burnley - Southampton   2, 2, x2
9. Leicester - Barnsley   1,1,1
10. Bolton - Aston Villa   x, x, x
11. Derby - Everton   1, 1x, 1x
12. Liverpool - Arsenal  x, x, 1x
13. Tottenham - Blackburn   2, x2, x2


Äckel Alex!

Skåningar kommer inte alltid överens, skåningar förstår inte alltid varandra och vissa skåningar förstår sig ingen på. Men en sak har vi skåningar gemensamt, vi hatar stockholmare. Och nu menar jag inte den vanliga stockholmaren, utan jag menar stockholmaren som är stolta över att vara stockholmare och tycker att alla som inte är stockholmare är mindre värda. Usch för er!! Ni kommer med era tighta jeans, era V-ringade tröjor (ska skriva en hel blogg om V-ringat senare), era fördomar, er pappas pengar och sist men inte minst: er jävla attityd!

Stockholmare kan ha en IQ på ca 70 och ändå tro att de är smartast i världen och att alla vill höra vad de tycker om saker och ting.

Ska ge ett praktexempel, kanske den tydligaste av alla stjärnor på himlen av IQ-befriade själar. Jag talar såklart om Alex Schulman.

Jag hörde den lilla fjollan häromdan på Mix Megapol, och sällan har jag hört nån så korkad och självglad. För er som inte känner Herr Alex kan jag berätta att killen utger sig för att vara "Sveriges bästa och mest kända bloggare" trots att det enda han vet något om är Stureplan. Vilket med andra ord är likamed noll. Han tycker om att kritisera allt mellan himmel och jord som inte är inne på Stureplan och blandar det med barnsliga videor som han och hans rumppolare Calle (Eller vem som ger honom satsen) lägger upp. De kan ha kul med hästskit osv, något som också kännetecknar vissa stockholmare, de har de sjukaste mest intelligensbefriade intressen.

Hur som helst, häromdan skulle vår lilla vän, efter ca 5 minuters skryt om hur han låg etta på Sveriges bloggista, kritisera oss skåningar och att vi borde textas varje gång vi är på tv(!!?). Behöver jag säga mer? Dessutom har Alex varje vecka en lista som handlar om vad "vi" "svenskar" snackar mest om, och återigen tror jag knappast han har lämnat Stockholms centrum när han har gjort sin research, för han hävdade att det som fanns på våra läppar just den veckan var Idol 2007 och Paris Hiltons svenska pojkvän...?! Herregud säger jag bara.

Om någon verkligen bryr sig om något av det jag nämnde nyss, så tycker jag att ni ska lämna min blogg för gott, och gärna hoppa från första bästa bro. För seriöst VEM BRYR SIG?! Finns det något jag hatar och skrattar åt här i livet så är det låtsaskändisar och folk som tror att de är något. Typ som Alex Schulman.

image2
På bilden från vänster: Dum, Dummare, Dummast.


Ska inte älta detta mera nu, har ni något att säga, säg det, men i grund och botten, så vet jag att jag har rätt.

Stockholmare = Idioter.

Profeten har talat.


Profeten Predikar

Varje vecka, eller åtminstone så ofta som jag orkar, så ska jag slänga in min genväg till 13 rätt på tipset. Jag förutser att detta kommer håla i sisådär 2 veckor innan jag tröttnar på det.. Jag baserar mina val enbart på magkänsla, stenhård koll på ett par lag i Premier League (läs Sunderland), och en jävla massa tur. Dessutom så kollar jag runt lite på nätet och snor lite tips och kommentarer från andra "mästertippare" och "experter".

Jag kommer presentera er för en enkelrad, ett 8-system och dessutom ett 64-system. Fritt fram att skratta åt mig de veckorna jag får 6-7 rätt eller färre.

1. Elfsborg - Örebro    64-22-14

Elfsborg 5 senaste: 1-1 Halmstad (H), 0-1 Dyn.Bukar (H), 1-1 Brommap. (B), 1-2 Hammarby (H), 2-1 Dyn.Bukar (B)
Hemmastatistik: 5 6 1    23 - 11

Örebro 5 senaste: 1-3 Kalmar FF (H), 1-4 Djurgård. (B), 4-3 Helsingb. (H), 0-1 Malmö FF (B), 2-1 GAIS (H)
Bortastatistik: 0 4 8    6 - 22

Sägs på Svenskaspel att Anders Svensson är borta denna matchen, och är det så, då är det ett tungt avbräck eftersom det mesta Elfsborg skapar går genom honom. Örebro saknar Gerzic och Walker, men jag tror inte det spelar så stor roll eftersom detta är en rätt säker etta. Örebro går ingenstans i tabellen, och Elfsborg jagar europaspel på AIK's bekostnad. Etta.

2. Arsenal - Bolton       77-13-10

Arsenal 5 senaste: 3-2 Sunderl. (H), 1-0 St.Bukar. (B), 1-0 West Ham (B), 2-0 Newcastle (H), 5-0 Derby (H)
Hemmastatistik: 5 0 0    14 - 4

Bolton 5 senaste: 0-1 Chelsea (H), 1-0 Rabotnic. (H), 1-1 Derby (B), 2-1 Fulham (B), 1-1 Tottenham (H)
Bortstatistik: 0 1 3    3 - 7

Arsenal spelar som ett mästarlag, har inga skador värt att nämna och tar emot ett Bolton som efter förlusten av Sam Allardyce verkar springa mest runt som yra höns på planen. Nu har Bolton dessutom sparkat hans efterträdare Sammy Lee. Bolton saknar ett par spelare, men inga stjärnor, dock sägs det att Anelka har blivit skadad. Det som talar mest för att Bolton skulle kunna skrälla är att Chippen kanske får stå över efter snedtrampet i landskampen, och därmed behöver hans lagkamrater inte bli störda på hans otroliga fulhet. Men ändå en säker etta, allt annat är dumt.

3. Aston Villa - Manchester United     23-27-50

AV 5 senaste: 1-0 West Ham (H),  4-4 Tottenham (B), 0-1 Leicester (H), 2-0 Everton (H), 0-1 Manch.C (B)Hemmastatistik: 4 0 1    8 - 3

M.U. 5 senaste: 4-0 Wigan (H), 1-0 Roma (H), 1-0 Birmingh. (B), 0-2 Coventry (H), 2-0 Chelsea (H)
Bortastatistik: 2 1 1    3 - 2

Aston Villa saknar John Carew (som enligt mig alltid kommer vara bättre än Zlatan!) och Patrik Berger. United saknar en massa (Hargreaves, Brown, Saha, SIlvestre, Park, Carrick) men hoppas åtminstone på att få tillbaka Van Der Sar i målet. De flesta säger väl säker tvåa här, men jag tror faktisk på kryss efter sent mål av Laursen. United är inget vidare på bortaplan och dessutom är Aston Villa rätt hyfsade hemma på Villa Park. Rooney gör mål efter löpduell med Mellberg.

4. Blackburn - Reading   65-21-14

Blackburn 5 senaste: 2-1 Birmingh. (H), 2-1 Larissa (H), 2-1 Sunderl. (B), 3-0 Birmingh. (H), 0-1 Portsmo. (H)
Hemmastatistik: 2 1 1    4 - 3

Reading 5 senaste: 1-0 Derby (H), 4-7 Portsmo. (B), 2-4 Liverpool (H), 2-1 Wigan (H), 1-2 Sunderl. (B)
Bortastatistik: 0 1 3    5 - 12

Blackburn har haft stjärnan Roque Santa Cruz skadad, men förhoppningsvis är han tillbaka i denna matchen, annars går min tippning nog åt helvete. Reading har en del på skadelistan (Bl a J. Oster och Convey) men om det spelar stor roll vet jag inte. Blackburn är starka för tillfället, 4 raka segrar till skillnad från Reading som suger på bortaplan. Jag tror och hoppas på Reading i The Championship nästa år, så därför är min etta både motiverad, säker och ogarderad.

5. Fulham - Derby    63-21-15

Fulham 5 senaste: 0-2 Portsmo. (H), 0-0 Chelsea (B), 1-2 Bolton (H), 3-3 Manch.C (H), 1-1 Wigan (B)
Hemmastatistik: 1 2 2    9 - 11

Derby 5 senaste: 0-1 Reading (B), 1-1 Bolton (H), 0-5 Arsenal (B), 1-0 Newcastle (H), 0-6 Liverpool (B)
Bortastatistik: 0 0 5    0 - 17

Fulham har Brian McBride skadad ett tag till, åtminstone till slutet av november sägs det. Derby har komplett lag...eller ja, åtminstone inga skador. Behöver väl knappast säga vad jag tror om denna matchen. Vill bara nämna att Derby har 0-17 i målskillnad på bortaplan och jag kan seriöst inte nämna namnet på en enda spelare i truppen. Skottsäker etta.

6. Manchester City - Birmingham    69-18-13

Man City 5 senaste: 3-1 Middlesbr (H), 3-1 Newcastle (H), 1-0 Norwich (H), 3-3 Fulham (B), 1-0 Aston V. (H)
Hemmastatistik: 5 0 0    9 - 2

Birmingham 5 senaste: 1-2 Blackburn (B), 0-1 Manch.U (H), 0-3 Blackburn (B), 0-0 Liverpool (B), 1-0 Bolton (H)
Bortastatistik: 1 1 3    5 - 8

City har lite småskador på ett par halvtaskiga spelare (Bianchi, M. Johnson, Vassel). Tyckte jag hörde i veckan att Bojinov var på väg tillbaka, men enligt källor är han borta resten av året. Birmingham har skador på 3-4 spelare, där Forssell är den enda värd att nämna. City har spelat helt fantastiskt i år (Svennis effekt?) och jag njuter att se både Micah Richards, Elano och Petrov i den formen de visar just nu. Jag såg ett inslag i sporten för 5-6 år sen som handlade om Birminghams Sebastian Larsson (då i Arsenals juniorlag) och jag tänkte då som nu, vilken nolla... Säker etta, kanske kryss om du har ett över.

7. Middlesbrough - Chelsea     21-25-54

M'Brough 5 senaste: 1-3 Manch.C (B), 0-2 Everton (B), 0-2 Tottenham (B), 2-2 Sunderl. (H), 0-3 West Ham (B)
Hemmastatistik: 1 2 1    7 - 6

Chelsea 5 senaste: 1-0 Bolton (B), 2-1 Valencia (B), 0-0 Fulham (H), 4-0 Hull (B), 0-2 Manch.U (B)
Bortastatistik: 2 1 2    4 - 6

M'brough har Julio Arca, Mido (tveksam), Huth och Aliadiere borta vilket är tungt i en redan tunn trupp. Chelsea saknar Ashley Cole och Essien, och har dessutom sen test på Ballack, frågan är väl om han sitter på bänken eller läktaren? Hur som helst så ligger favoritskapet på Chelsea i denna matchen, vilket jag inte förstår. Det glädjer mig att se dem på sjunde plats, och jag hoppas att efter denna matchen ligger de ännu längre ner. Ryktet säger att Drogba är på väg bort dessutom. Hade det inte varit för M'broughs skador hade jag sagt etta, nu blir det istället tvåa, med kryssgardering.

8. Wigan - Portsmouth    28-27-45

Wigan 5 senaste: 0-4 Manch.U (B), 0-1 Liverpool (H), 1-2 Reading (B), 1-1 Fulham (H), 0-1 Newcastle (B)
Hemmastatistik: 2 1 1    5 - 2

Portsmouth 5 senaste: 2-0 Fulham (B), 7-4 Reading (H), 1-0 Burnley (B), 1-0 Blackburn (B), 0-0 Liverpool (H)
Bortastatistik: 2 1 2    6 - 6

Wigan har sen test på Koumas, Sibierski och Bouaououuaou.....zan(?), Heskey borta. Portsmouth har en lite småskadad Kanu. Tror på Pompey eftersom de är heta för tillfället. Ramlade nästan av stolen, sängen eller var jag nu befann mig när de krossade Reading med 7-4 och hoppas i smyg på ännu en målkavalkad här. Wigan ska dock inte underskattas, de kan i bästa fall kämpa sig till ett kryss. Säger tvåa, med litet kryss vid sidan.

9. Blackpool - Crystal Palace     43-31-26

Blackpool 5 senaste: 0-0 Plymouth (H), 1-3 Coventry (B), 1-1 Watford (B), 2-1 Southend (H), 2-2 Colchest. (H)
Hemmastatistik: 1 4 0    7 - 6

Crystal P 5 senaste: 1-1 Hull (H), 0-1 Plymouth (B), 1-1 Burnley (B), 3-2 Sheff.U (H), 1-1 Coventry (H)
Bortastatistik: 1 1 3    5 - 5

Blackpool obesegrade hemma, och Crystal Palace har precis fått ny tränare. Jag tycker denna matchen känns rätt säker. Kaspar Gorkss imponerade stort på mig i veckans match mot Danmark där han gjorde ett snyggt mål, ska dock sägas att han vann nickduellen mot Helveg, vilket i sig inte är en stor bedrift. Rätt säker etta i denna matchen, släng in ett kryss om du har ett över som jag hade!

10. Norwich - Bristol C    41-30-29

Norwich 5 senaste: 0-1 Queens PR (B), 0-0 Scunthorp (H), 0-1 Sheff.W (H), 0-1 Manch.C (B), 0-2 Wolverh. (B)
Hemmastatistik: 2 1 2    4 - 4

Bristol C 5 senaste: 2-0 Sheff.U (H), 0-3 Barnsley (B), 0-0 Preston (B), 2-2 Burnley (H), 1-1 West Brom (H)
Bortastatistik: 2 2 1    5 - 4

Målsnåla tråkiga Norwich mot defensivt starka Bristol C. 0-0 match i mångas öron. Men inte i mina! Jag säger 1-3 till Bristol och goa gamlingen Hartson gör Norwich mål. Kom ihåg var ni läste det!

11. Plymouth - Coventry     40-32-28

Plymouth 5 senaste: 0-0 Blackpool (B), 1-0 Crystal P (H), 1-1 Wolverh. (H), 0-1 West Ham (B), 2-3 Stoke (B)
Hemmastatistik: 1 4 0    5 - 4

Coventry 5 senaste: 0-1 Wolverh. (B), 3-1 Blackpool (H), 1-1 Charlton (H), 2-0 Manch.U (B), 1-4 Ipswich (B)
Bortastatistik: 2 1 2    7 - 7

Plymouth med super-Bojan (eller är han i AIK nu?) är obesegrade på hemmaplan. Ska dock sägas att de bara har vunnit en av sina 5 matcher. Hoppas att lånet Lee Martin från United ska hjälpa dem upp lite i tabellen, men det tror jag inte riktigt på. Julian Gray och Arjen De Zeeuw tillbaka i Coventry vilket hade fått de flesta tippare att klottra ner en tvåa. Jag säger dock etta, med krysset vid sidan. Coventry är ostabila.

12. QPR - Ipswich   36-28-36

QPR 5 senaste: 1-0 Norwich (H), 2-4 Colchest. (B), 1-5 West Brom (B), 1-1 Watford (H), 0-2 Plymouth (H)
Hemmastatistik: 1 1 3    2 - 8

Ipswich 5 senaste: 2-1 Preston (H), 2-2 Burnley (B), 1-3 Hull (B), 4-1 Coventry (H), 0-4 West Brom (B)
Bortastatistik: 0 2 3    4 - 12

Svårtippade Ipswich tar en tripp till London, och enligt mig så reser de hem med alla tre poäng. Ipswich har dock sprungit på nitar förut och det skulle inte förvåna mig om detta blir ännu en sån, men jag tror seriöst inte på det mot bottenlaget QPR. Säker tvåa.

13. Wolverhampton - Charlton    38-31-31

Wolves 5 senaste: 1-0 Coventry (H), 0-0 Leicester (B), 1-1 Plymouth (B), 2-0 Norwich (H), 0-1 Hull (H)
Hemmastatistik: 3 0 2    6 - 4

Charlton 5 senaste: 1-1 Barnsley (H), 2-1 Hull (B), 1-1 Coventry (B), 1-3 Luton (B), 2-0 Leicester (H)
Bortastatistik: 2 2 1    7 - 6

Toppmöte mellan två gamla Premier League lag. Charlton ligger tvåa och Wolves sjua, men Wolves är starka defensivt på hemmaplan. Tror dock att Charlton kan trycka in åtminstone något enstaka mål och därför känns 1-1 som ett rätt så givet resultat. Kryss.



Mina rader: (Enkel,8,64)                                                                  
1. Elfsborg - Örebro....1,1,1
2. Arsenal - Bolton....1,1,1
3. Aston Villa - Manchester United....x,x2,x2
4. Blackburn - Reading....1,1,1
5. Fulham - Derby....1,1,1
6. Manchester City - Birmingham....1,1,1
7. Middlesbrough - Chelsea....2,2,x2
8. Wigan - Portsmouth....2,x2,x2
9. Blackpool - Crystal Palace....1,1,1x
10. Norwich - Bristol C....2,2,12
11. Plymouth - Coventry....1,1x,1x
12. QPR - Ipswich....2,2,2
13. Wolverhampton - Charlton....x,x,x       



Orkar inte skriva resten just nu, ska lägga mig i sängen och mysa med min älskling! Uppdaterar de sista matcherna senast fredag kväll.


Bloggen är ett faktum!

Nu föll jag fanimej också i träsket...

Jag har fått för mig att folk faktisk intresserar sig för mina åsikter, så därför har jag, precis som ca 90% av resten av Sveriges uttråkade befolkning gjort en egen blogg. Egentligen skiter jag i om folk bryr sig eller inte om vad jag skriver här, jag tänker vädra mina åsikter i alla fall, sen får var och en säga vad de vill och varje kommentar kommer såklart att få ett värdigt svar tillbaka.

Jag kommer diskutera sånt som vanligt folk inte vågar säga, sånt som andra bloggar har glömt bort, sånt som den vanliga medelmåttan inte har upptäckt, och sånt som vi alla misstolkar. Och så kommer jag såklart ha mycket skitsnack med, det ingår i paketet.

Detta blir svart på vitt och inte så mycket bullshit, så luta dig tillbaka och njut!



Jag och mamma dricker kaffe

...luftar mina åsikter...

RSS 2.0