Roy Jones, Jr. - En förebild

Jag har startat en ny kategori här på min blogg - Personer - och tanken är att jag här samlar mina åsikter om folk som antingen borde hyllas eller skjutas. Det är såklart mina egna åsikter, om folk inte skulle fatta det.

ROY JONES, JR.

Inte många vet vem Roy Jones, Jr är, och fast ni kanske vet så bryr ni er säkert inte. Men nu ska ni få en snabblektion i en liten del av musikens, sportens och filmens historia.



Boxaren Roy
Roy Jones är snart 40 år och har lyckats med mer på sina 40 år än alla vi andra förmodligen lyckas med på en hel livstid. Han kom redan i en ung ålder in i boxningsvärldens elit, och redan som 15-årig vann han Junior-olympiskt guld och som amatörboxare hade han smått otroliga 121 segrar på 134 matcher, och bl a ett OS-silver.

Som proffs var Roy ännu mer överlägsen. Han förlöjligade ofta sina motståndare genom att vända sidan till, hålla händerna bakom ryggen, eller så dansade han stiligt undan alla slagen som kom mot honom. Hade det inte varit för en diskvalifikation så hade Jones haft 49 segrar i rad. Roy Jones, Jr har haft 11 mästarbälten i fyra olika viktklasser och ses som en av de bästa boxarna genom tiderna. Han är fortfarande aktiv trots sin höga ålder, men det är inte så sannolikt att han går fler matcher.





Rapparen Roy
Roy Jones, Jr är nog mest känd bland icke-boxningsintresserade som en rappare. I 2001 släppte han sitt första album som hyllades av kritiker, mest kända låten blev "Y'all must've forgot". Jones startade en rapgrupp senare "The Body Head Bangers" som dock inte blev så lyckad. Dock fick Jones bra kontakter inom hiphop-världen. 2004 släppte han sin hittills mest kända låt "Can't be Touched". Extremt bra låt.





Skådespelaren Roy
Roy Jones, Jr har dessutom haft foten med i ett par storfilmer, dock bara som statist/biroll. I "Matrix Reloaded" och "Devil's Advocate" syns han till, och även i ett par serier "Married With Children", "The Sentinel" mfl. Även i tv-spelet "Enter the Matrix" hade han en roll.

Djuraktivister = Bottenskrap

Jag måste bara tacka er djuraktivister, kämpare för djurens rätt och veganer därute, för ni ger mig ett riktigt gott skratt.

Jag har alltid vetat att det finns individer därute med extremt låg intelligens och total brist på rent logiskt tänkande, och nu har jag förstått att de flesta av dessa är samlade under samma benämning; nämligen djuraktivister.

Aldrig nånsin har jag hört eller sett bevis på sådan dumhet som dessa visar. Var finns logiken i att ge sig på pälshandlare, att förstöra en människas liv, för att rädda något enstaka djur? Om dessa idioter verkligen hade varit seriösa med det de hade gjort, då hade de gett sig på de stora företagen, och inte de små egenföretagare som inte gör någon större skillnad. Detta visar bara att dessa hjärndöda individer är små fega mesar, och dessutom inte vill annat än att förstöra. I grund och botten ett gäng kriminella avskum.

Låt mig slå fast ett par saker som ni lägre stående varelser nog har missat med livet:

- Ingen människa kan få i sig allt den behöver utan mat som härstammar från djur. Kött innehåller vitaminer och näring som vi enbart kan få i oss genom kött. Det positiva här är att det blir mer kött över till oss andra, och att ni dessutom lever ett mycket kortare liv än oss normala människor.

- Vi är högst i näringskedjan, och har alltid varit det. Människan har alltid levt på kött och kommer alltid att göra det.

- Även djur äter andra djur, ska ni inte ge er på dem med? Senast häromdagen åt mina två katter en halv kyckling, en hel bit lax och en bit av min blodiga fläskkarré. Ska ni inte hota dem?

Som sagt, ingen som helst logik eller intelligens.

Sen är alla djuraktivister och veganer så otroligt kåta i uppmärksamhet. Precis som en del bögar så ska ni trycka era åsikter upp i ansiktet på oss normala människor, och ni fattar inte hur jävla dumma ni ser ut. Ni måste bara visa hur jävla växtätande ni är, som ett gäng kossor, era bleka äckliga vitaminbristande plågor.

Nu ska jag avsluta denna natten med en riktigt god macka, på den ska jag ha antingen rökt filé eller kalkonbröst. Mina katter får såklart en bit med.

Framtiden

Nu när utbildningen närmar sig sitt slut, och den eviga ovissheten blir allt mer påträngande då funderar jag alltmer på något, som förmodligen 90% av dagens ungdomar tänker på; Vad fan ska jag bli?

Jag sitter ofta på diverse jobbsites och kollar vad som är mest eftertraktat, och vad som jag själv kunde tänka mig jobba med, och jag har märkt att trots att jag har en massa kvalitéer och inte är kräsen, så har jag lämnat in ca två CV, till de 1000+ ansökningar jag har kollat igenom. Jag behöver väl knappast säga att ingen sv de två har hört av sig.

Det är vanligt att folk har drömjobb, men det är extremt ovanligt att folk säger att deras jobb är ett drömjobb. Jag har inget specifikt drömjobb, det enda jag vill ha är ett jobb där jag kan trivas, inte tröttnar, och tjänar hyfsat bra. Jag har listat ett par jobb nedan jag kunde tänka mig:

  • Art Director
Jobbet innebär att man har grafiskt ansvar för olika företags grafiska profiler, och man kan ha ansvar för allt från att designa deras logotyp till att bestämma hur deras reklamkampanj ska se ut. Jag har alltid varit intresserad av det grafiska, och alla utbildningar jag har gått har haft något med detta att göra, men jag har alltid riktigt satsat på det, och en av anledningarna är att min kreativitet är ojämn. Ena månaden kan jag vara jättekreativ och ha svinbra idéer, och sedan kan jag gå i fem-sex veckor utan någon som helst motivering eller kreativitet. Det håller inte inom reklambranschen.

  • Vårdbiträde
Något jag har många års erfarenhet av och är väldigt bra på. Ett jobb jag alltid kan falla tillbaka på om allt annat skulle skita sig. Nackdelarna är att lönen inte är så bra, och man kan tröttna rejält på det. Ett jobb inom detta skulle för min del antagligen inte ha en livstid på mer än fem år.

  • Läkare
Förmodligen drömjobbet, men förmodligen också jobbet som är mest omöjligt för mig. Jag vet att om jag skulle bli läkare, skulle jag bli riktigt jävla bra på det. Under min tid som vårdbiträde har jag upptäckt att jag har otroligt lätt för att lära mig läkemedelsnamn och effekter. Dessutom har jag alltid varma händer och jag är en jävel på att lägga om förband. Jag har även under åren samlat på mig en massa kunskaper om diverse symptom och sjukdomar. Anledningen till att läkaryrket aldrig blir realitet är att jag hade varit 35 innan jag ens hade gått ut läkarutbildningen, om jag ens hade kommit så långt. Först hade jag fått läsa upp betyg, sedan hade jag fått jobba upp en förmögenhet så jag hade haft råd att gå utbildningen (mitt CSN bidrag är så gott som uppbrukat), sedan hade jag fått gå minst sju år på läkarutbildning och efter det förmodligen spenderat ett år eller två med diverse omtentor, omprov och uppläsningar. Dessutom hade jag fått offra alla mina nöjen och min flickvän eftersom utbildningen hade tagit all min tid, och det kommer aldrig att hända.

  • Fotbollsproffs
Jag är 23 år, så detta tåget har lämnat stationen för många år sen. Dessutom har jag aldrig haft talang för mer än division fyra, så detta är och förblir en dröm, inget annat.

  • TEXT-TV Uppdaterare
Även detta ett drömjobb. Att få sitta och fylla i liveresultat på sidan 377 eller uppdatera tabeller. Vilken sportintresserad kille drömmer inte om det?

  • Chokladkalendersorganisatör
Tänk er själv att få bestämma vilken plats varje datum på chokladkalendern ska ha, vilken dröm det hade varit! Och såklart sno en massa smakprover hit och dit.



Det var nästan allt. Sen finns det såklart en massa annat man gärna hade velat testa på. Målare, trädgårdsmästare, arkitekt, sportsjournalist, bookmaker osv. Men än så länge har jag inte sett en enda sådan jobbannons på internet, så jag söker vidare! Framtiden är dock väldigt oviss...

test


Comeback

Har precis pratat med, inte bara en, utan två fotbollstränare. Först ringde KIF:s nya tränare och frågade hur det blir med säsongen och fotboll nästa år. Jag sa som det var att jag ska kolla hur det ser ut här i Kristianstad och sedan höra av mig, fast skulle jag inte hitta något lag här blir det nog snålt med fotboll denna säsongen, eftersom jag inte kommer att ha tid till att köra långa sträckor för att träna och spela match. Känns som att ännu ett år försvinner på grund av skolan.

Dock så ringde jag upp Kristianstads BOIS tränare efteråt och frågade lite hur det låg till där. Jag fick veta att de precis fått ny konstgräsplan och de börjar träna på den i nästa vecka. Jag ska helt klart göra ett litet besök där och se vilken nivå de ligger på. Ny konstgräsplan, och nytt lag. Påminner lite om IFK Karlshamn när jag gick dit. Och där blev det jävligt lyckat, till en början i alla fall.

BOIS tillhör mittenlagen i division fem, och deras serie är förmodligen en litet snäpp sämre än femman som Österlenlagen spelar i. Men man vet inget förrän man har provat på det. Hur som helst så vill jag komma igång med fotbollen igen, och viktigast, komma i form igen. Blir så jävla irriterad på mig själv när jag är ute och springer, och inte ens orkar 3-4 kilometer utan att nästan dö.

Bara en tidsfråga innan magen börjar växa, och det vill jag fan inte!

RSS 2.0