NBA - inne på sista andetaget


NBA börjar lida mot slutspelet och därför kör jag en snabb resumé av hur läget ser ut för lagen just nu.

Som vi ser i tabellen nedan är dramatiken i väst nästan borta. Den enda frågan som kvarstår är om Phoenix ska ta den sista playoffplatsen, och på vems bekostnad i så fall? Personligen hade jag gärna sett Phoenix i ett slutspel eftersom laget alltid spelar attraktiv basket och dessutom har den otroligt rörliga luftballongen Shaquille O'Neal i laget. Tycka vad man vill om honom, man kan inte säga annat än att han är en entertainer! Det roliga är att om Phoenix hade spelat i Eastern Conference hade de varit bland topplagen...

Just det, vidare till öst. Bara tre lag säkra hittills (Cleveland, Boston, Orlando) men även Atlanta är mer eller mindre klara för slutspel. De sista fyra platserna slåss nu hela nio lag om. Miami kommer utan tvekan att knipa en av platserna, och även Philadelphia ser starka ut med fyra raka segrar. Tar Detroit inte en plats vore det skandal för Motor City och den sista platsen tar antingen Chicago, Charlotte eller Milwaukee. New York, New Jersey och Indiana tror jag inte på.



I botten ser vi att Oklahoma otroligt nog bara är femtesämst! Detta tack vare Kevin Durant som har burit laget på sina axlar hela säsongen. Laget planerar att satsa stort nästa säsong och det snackas om att bla Tyson Chandler ska lockas till Ok-town. Redan innan transferdeadlinen för en månad sedan försökte laget ihärdigt att få hans signatur, men en misslyckad fitnesstest och en tråkig skada gjorde att det aldrig blev av. Tyson missar resten av säsongen.

Att Clippers och Sacramento har floppat som de har är en stor skräll. Ingen hade räknat med att lagen skulle ligga i toppen, men de flesta hae nog räknat med i alla fall 30-40 segrar vars.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0