2010 i noter

 

 

1. Avenged Sevenfold - Buried Alive

Det är ingen hemlighet att 2010 har varit ett dåligt musikår, och vore det inte för Avenged Sevenfold så hade det passerat förbi totalt obemärkt antagligen. Men nu släppte de nytt album och jag hade kunnat ta med nästan alla låtar på listan här, men för att inte verka enformig och tjatig får det bli ”Buried Alive” som påminner mycket om en Metallica-låt (fast bättre) och har något så ovanligt som två refränger. Efter 2/3 av låten byter den helt och hållet tempo och går från Metallica-likt till Rammstein-likt (Instrumentalt åtminstone, M. Shadows är M. Shadows och hans sång ska inte jämföras med någon).

 



 

 

 

 

2. Chris Brown – Deuces

Årets skönaste låt, utan tvivel. Skön melodi som satan, underbar text, stilren video och bäst av allt så är det nog en pik till äckliga Rihanna som Chris Brown bankade skiten ur. Våld är aldrig bra, och speciellt inte mot kvinnor, men när en käring ylar som Rihanna kan man faktisk förstå att Chris valde att slänga iväg ett par femmor mot hennes mulliga mohawk-infekterade yl-don. Kevin McCalls vers slår allt jag hört de senaste fyra åren.

 



 

 

 

3. Rasmus Seebach - Lidt i Fem

Danskt när det är som bäst. Natteravn och Engel har fått mest publicitet av låtarna på albumet, men utan tvekan är det ”Lidt i Fem” som är bäst. Som de flesta andra smöriga låtarna idag handlar den om otrohet och kärlek, så just på den punkten är det väl inget banbrytande som mannen med det fina förnamnet presterar, men ändå fastnar den.

 



 

 

 

4. Disturbed - Another Way to Die

David Draiman och gänget satsar på metal-rock dels med politiska budskap och dels där de belyser mänsklighetens sämre sidor (och det finns ju en del), vilket jag brukar avsky. Musik och politik hör inte ihop. Ändå är det något med denna som gör att det känns helt ok. Om det är det sedvanliga Disturbed-soundet, Draimans underbara röst eller helt enkelt musikvideon som visar att människan är viruset på jorden vet jag inte, men bra är det fantamig!

 



 

 

 

5. Nelly - Just a Dream

Nelly tar fram sin mjuka sida och gör kanske årets mest sockersöta låt. Sällan han gör något bra R&B, enligt mig ska han hålla sig till club-musik där beatet får mer uppmärksamhet än texten (exempel längre ner), men här lyckas han.

 



 

 

 

6. Birdman – Fire Flame

Han må låta full och efterbliven när han pratar, och han må vara skaparen av en av nutidens två mest irriterande rappare (Lil’ Wayne, den andra är Drake), men när Birdman då och då släpper låtar som ”Still Fly”, ”Stunnin Like My Daddy”, ”Get Yo Shine On” och nu denna så är allt glömt. Texten handlar ofta om det samma (Bling bling, paper chasin’, 24’s kryddat med ca 55 st ”nigga” i varje låt) men hans melodier och beats är härliga symfonier så gangsta som det kan bli! Han är förresten god för 3,2 miljarder kronor, och hälften av den förmögenheten visar han upp i musikvideon…

 



 

 

 

7. Game - Jump Off

Game har alltid levererat, trots en mindre bra period influerad av 50 Cent, så har han alltid varit en go liten gangsta som smider illustrativa in-yo-face lyrics över monsterbeats. Jag misstänker att crackern Scott Storch ligger bakom beatet här. Med dagens standard på Hip-Hop så är Games nya skiva ”Red Album” rätt hyfsat, med ”Jump Off” som favoriten.

 



 

 

 

8. Trey Songs - Bottoms up

R&B’s nya prettyboy som alltid på ett eller annat sätt är halvnaken i sina musikvideos. Hans texter är inget vidare, men skön club-känsla när man hör låten. Perfekt på en halvseg förfest när man behöver tagga igång. Nicki Minaj gör guestappearance, vet inte vad man ska tycka om henne, ibland är hon bra men för det mesta ger hon bara ifrån sig en massa läten.

 


 

 

 

9. Stone Sour - Say You'll Haunt Me

Eftersom BanditRock spelat sönder den är jag också rätt trött på den vilket gör att den inte hamnar längre uppe. Grymt band, men enbart tack vare Corey ”Slipknot” Taylor som må ha en av musikvärldens mest allsidiga sångröster.

 


 

 

 

10. Tinie Tempah - Frisky (ft. Labrinth)

Nya stjärnskottet från England, och här i Sverige är han väl mest känd för att ha gjort en festlig låt tillsammans med Swedish House Mafia, men gillar man denna typen av musik är hela hans album faktiskt jävligt hörvärt. Dock blir det lite enformigt i längden, och textmässigt är det relativt hjärndött, men helt klart det bästa från brittiska öarna detta året!

 

 


 

 

Andra bra som hamnade utanför, speciellt Ludacris ”How Low” är catchy:

Fabolous – I’m Raw

 


 

Sean Kingston ft. Nicki Minaj - Letting Go (Dutty Love)

 


 

Diddy ft. T.I. - Hello Good Morning

 


 

Lloyd Banks - Beamer, Benz or Bentley

 


 

Nelly - Move that body

 


 

Kanye West – Monster

 


 

Ludacris – How Low

 


 

(http://www.youtube.com/watch?v=w8KQmps-Sog)

Muse – Uprising

 


 

Cypress Hill - Get it Anyway

 


 

Lil Jon – Outta Your Mind

 


 

Kid Cudi - Ashin Kusher

 


 

Wiz Khalifa – Black & Yellow


Kommentarer
Postat av: Lish!

Mr. Blogghater is back! :D dejligt at se, men vi må håbe at du skriver lidt mer personligt nu hihi!

2010-12-03 @ 23:42:30
Postat av: Razz

Ahh, nu må vi se hvor meget man orker opdatere, mr. Facerape :D

2010-12-04 @ 13:14:07
URL: http://profetens.blogg.se/
Postat av: Sören

Batty, det må jeg sgu sige. At der kun var to sange jeg med lidt god samvittighed kan lytte til (Buried Alive og Stone Sour)gör ikke så meget, der er liv i bloggen igen!



Nu venter jeg bare på Worst of!

2010-12-09 @ 18:17:05
URL: http://noonetonoone.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0