2010:s värsta plågor

I förra inlägget listade jag något av det från 2010 man faktiskt kunde stå ut att lyssna på, fast detta året har varit ännu ett bevis på att bra musik är väldigt, väldigt sällsynt dessa dagar. Jag hoppas Sören kan motbevisa det i sin blogg där han nu listar årets bästa låtar, men än så länge slår hans bidrag bara fast att världens artister är ungefär lika intresserade av att göra konst som Zlatan är av att spela fotboll för svenska landslaget. Istället är det förmodligen pengar som styr (även i Zlatans fall) och då blir det kassa låtar med en melodi som är inne för stunden, men har ett väldigt kort "bäst före"-datum. Skit, med andra ord.

För att hitta årets tio sämsta låtar behövde jag faktisk inte att göra mycket annat än att kolla Billboards topplista för detta året och göra ett litet sammandrag, så här kommer det (notera att jag inte har bifogat länkar, dels orkar jag inte, och dels vill jag skona era öron för det hemska oljud som många av dessa artister presterar):



10. Black Eyed Peas - The Time
B.E.P. som för längesen kunde göra hits som faktiskt var relativt lyssningsbara har nu tappat det totalt. De har förstått att electro-hop (á la David Guetta) säljer, och därför ger de ut ett helt album med enbart sån skit. Hade det varit i klass med David Guetta (som har rätt många år inom den genren) så hade det kanske funkat, och hamnat precis utanför listan, men eftersom BEP är hip-hoppare i grunden blir resultatet inte bara pinsamt, utan en jävla plåga att höra. Att man sen ska tvingas ge Fergies uppblåsta grishuvud i varje video gör bara att man plågas ännu mer. Patrick Swayze vänder sig helt säkert i graven just nu...



9. Kesha - We R Who We Are
Vad gör man om man står där med en artist som ser relativt hyfsad ut, men som totalt saknar någon som helst sångröst? Jo, man ger henne en robotröst mer irriterande än urinvägsinfektion och skatteverket tillsammans. Och just det råkar vara fallet med Kesha som tagit USA med storm. Även här i Sverige spelas hon för mycket, och varje gång hennes skräp skrånas i radion dröjer det inte många sekunder förrän min hand instinktivt byter station. Jag kunde valt vilket spår som helst som hon gjort, men valet föll på hennes senaste "hit" som kan vara sämst hittills, vilket är bra klarat av henne med tanke på det hon släppt.. Usch!!



8. Rihanna ft. Drake - What's my Name?
Chris Brown slog Rihanna så hårt att hon har blivit desillusionerad och glömt bort sitt namn. För att komma ihåg det gör hon en låt, och tar hjälp av en riktig dyslektiker för att minnas. En annan biverkning verkar vara att hon glömt texten till allt annat än refrängen i denna låten, och därför tjatar hon samma mening om och om igen. Men om detta beror på att hon fått stryk vet jag inte eftersom hon var tjatig redan innan. "Pon de Replay" känns så långt, långt borta...



7. Justin Bieber - Baby
Av någon anledning säljer denna lilla 14-åriga bögplågan miljontals skivor i USA. Jag förstår verkligen inte varför. Det är alltid lika kul när små fitt-ungar ska sjunga om kärlek (minns med avsky "JoJo" för några år sen). Jag längtar bara tills han blir äldre, hamnar i målbrottet, börjar dricka och ta droger som alla andra nollor, agenten snor hans pengar och han hamnar i rännstenen, eller i bästa fall kör rattfull och åker i fängelse där han gång på gång tar toner pga att hans röv inte tål mer "kärlek". Det värsta är att bögen nog hade gillat det.



6. Usher - OMG
Även Usher har dragits ner i electro-träsket, och inte så förvånansvärt är det Black Eyed Peas som ligger bakom denna usla skiten med. Helt ärligt, lyssna på den och förklara för mig hur något som detta kan sälja? Spela in en kille som stammar och lägg på en dålig melodi och detta är vad du får.



5. Train - Hey Soul Sister
Vilken satans jävla plåga detta har varit under året. Det värsta är att den fanimej spelas fortfarande på radio. Någon borde ta dessa gubbfjollor och skicka tillbaka i tiden de tror de lever i, skicka med hippien som gjorde "Punkrocker with flowers in my hair" och vi kan kanske slippa dessa idioter. Då blir jag en glad liten påg.



4. Enrique Iglesias ft. Pitbull - I Like It
Enrique försöker slå sig in på den amerikanska scenen men en idé är att lära sig språket först. Han kör som vanligt sin dramatiska sångstil som han stulit från sin pappa, men han fattar inte hur patetiskt det är när man sjunger texter som ett litet barn kunde skrivit bättre. Om Caroline af Uggla skulle sjunga "blinka lilla stjärna" hade resultatet nog varit lika sexigt...



3. Shakira - Waka Waka
Herrejävlar, nu börjar det bli så dåligt att jag nästan är slut på nedvärderande ord och fraser att beskriva dessa dåliga ursäkter för artister. Precis som föregående har vi här en artist som är stor inom den latinamerikanska musikvärlden, men som ändå ska envisas med att sjunga på ett språk som hon så uppenbarligen inte kan prata. Fotbolls-VM blev en tråkig historia, och man skulle nog fattat att det skulle bli misslyckat när Shakira fick göra den officiella låten. Hon låter fortfarande som en liten pojke i målbrottet när hon försöker sjunga, och sjunger hon inte stönar hon bara fram en massa ljud. Lägg därtill en musikvideo där hon står och skakar sin stora röv på ett och samma sätt i tre-fyra minuter, och man kan frågesätta mänsklighetens intelligens som köper det.



2. Madon...oops, Lady Gaga - Alejandro
När Madonna för några år sen försvann från musikvärlden (fast jag fruktar ett återseende) när hon insåg att hon inte var 20 mer, utan 60, så kunde vissa inte låta den odågan till skräp bara få dö ut, utan någonstans i världen satt en liten ful ankunge och bestämde sig för att fortsätta tortyren. Den personen var Lady Gaga. En ren Madonna-kopia som på samma sätt ger ut skit efter skit. Mer hjärndöd skit än så här kan man knappast föreställa sig, men vad kan man förvänta sig från ett kokainsnortande odjur med permanent PMS?



1. Rihanna - Only Girl
Rihanna får första platsen på denna listan. Inte för att hon är så ruskigt ful att man vill riva ut sina ögon varje gång man ser henne. Inte heller för att hon en gång i tiden såg relativt bra ut, men sedan blev hip-hopifierad och tappade allt och gjorde skit som "Rude Boy" m.m. Och inte för att hon ser dummare och dummare ut för varje gång hon låter blinda människor experimentera med hennes hår. Nej, anledningen är att hon faktisk lyckas med att ge mig huvudvärk varenda gång jag hör denna låten. Hennes ylande hade kunnat väcka en död människa från helvetet och få honom att önska att han kunde återvända. Om detta är hur hon låter i sängen så förstår jag att Chris Brown till slut fick nog och gav henne ett par smällar. Det enda ljudet som kommer i närheten av detta spektakel är ljudet av en väckarklocka vid femtiden på morgonen, eller ljudet av en kråka som är döende. Jag ska investera i Panodilaktier, för om detta fortsätter med Rihannas ylande, Lady Gagas sorgesång och Shakiras hemskt störande stönande, så lär folket flockas till apoteken för att hitta något botemedel mot huvudvärken de framkallar.

Är alla människor totalt tondöva i dagens värld?

Kommentarer
Postat av: Sören

Ah haha batty du er fuld af had (og mad). Jeg har ikke lyttet til så mange af sangene, men jeg genkender genren og det er nok for mig. En af dine sange er forresten i min bund-3....

2010-12-12 @ 22:28:56
URL: http://noonetonoone.blogspot.com
Postat av: Lish!

Fist, du er satme fuld af had som sören siger, gimme some love!! :D

2010-12-13 @ 17:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0